logo heb

מביאים את העולם אל המטבח שלך!

logo eng

71086744למה להשתמש בווק ולא במחבת?

לכלי הקעור יש מספר יתרונות – פיזור אחיד של החום, שימוש מופחת בשמן לטיגון עמוק וודאות שהאוכל שמוקפץ נוחת חזרה לתוך הווק ולא מתפזר על כל משטח הגז. ווק טוב יהפוך את הבישול האסיאתי לקל ונוח יותר.

איזה ווק כדאי לקנות?
מכירים את הביטוי "מה שמשלמים מקבלים"?. זה אחד מהמקרים הבודדים שהאמרה אינה נכונה לגביהם. אין תחליף לווק ברזל מושחם. כל טבח אסיאתי מנוסה יסכים עם זה. הקפצה אמורה להיות מהירה, על להבה גדולה עם ווק שמוליך את החום ומפזר אותו באופן אחיד – ווק מברזל

חשוב מאוד להשחים את הווק לפני השימוש הראשוני. ההשחמה מסירה את שאריות השמן ששימרו את הווק מרגע שיצא מהמפעל ומונעת החלדה.

איך משחימים ווק?

שוטפים את הווק במים חמים עם כמות קטנה של סבון כלים וספוג כמו זה המשמש לניקוי מחבתות טפלון.אם יש צורך, מנקים את הצד החיצוני בלבד עם סקוץ´ חזק יותר. אל תשתמשו בו לניקוי הצד הפנימי.שוטפים את הסבון ומייבשים את הווק היטב.מניחים את הווק על להבה גדולה. במסעדות משתמשים השפים בלהבה עצומה. עם הלהבות שיש בכיריים ביתיות ההשחמה פשוט תימשך מעט יותר זמן.מטים את הווק

הבישול האסיאתי הוא תחום שאפשר להתנסות בו עם כמה מתכונים בסיסיים ומעט טיפים לבישול. מי שיש בביתו כמה מוצרי מזון אסיאתיים בסיסיים כבר יכול לאלתר ולהשתעשע בהכנת מאכלים ממאכלים שונים מבלי להיצמד להוראות המתכון. אך למי שמחליט להעמיק, להיכנס לעובי הקורה ולהתנסות בבישול אסיאתי מקצועי, כדאי מאוד להצטייד גם בכלי הבישול שמאפשרים להגיע לתוצאות הרצויות, ושבלעדיהם יש מנות שפשוט לא ניתן להכין.

להלן סקירה קצרה של כלי הבישול האסיאתיים עם הסברים קצרצרים, ממש על קצה

כבר הצטיידתם בווק ברזל, בחרתם את המתכונים למאכלים האהובים עליכם וקניתם את כל המצרכים הדרושים. איך ניגשים לבישול אסיאתי בדרך היעילה, הנוחה והקצרה ביותר?

הכנת המצרכים לפני שניגשים למלאכת הבישול

הכנת המצרכים מראש מונעת חיפושים מיותרים וסרבול במהלך הבישול. אם מכינים את כל המצרכים, הבישול יכול להיות מאוד מהיר ויעיל.
היו בטוחים שיש לכם הכול מוכן לפני שאתם מתחילים לבשל: הירקות קלופים, שטופים, מיובשים וחתוכים, הבשר חתוך ומושרה מספיק זמן במרינדה (אם אם ישנה מרינדה במתכון) והרטבים והתבלינים מוכנים

 פאנסיט, סומן, סובה ומיסווה – הם רק חלק משמות של סוגי האטריות שמגיעות לארץ מהמזרח הרחוק. אטריות אורזואטריות ביצים הם אולי שמות קצת יותר מוכרים, אולם מרבית הסועדים מסתפקים בהגדרה ´נודלס´ כשהם מזמינים מנה במסעדה וכשהם רוצים להכין בעצמם מנה אסיאתית טיפוסית. אז לטובת אלה הרוצים להעשיר את רפרטוארהאטריות בתפריט הביתי, להלן המבחר האסיאתי, לפחות בחלקו.

האסוציאציה הראשונה שעולה מהמילה נודלס היא... נכון. מוקפצים. בין הנודלס המוקפצות המוכרות ביותר בארץ הן אטריות הביצים שלרוב

DSCN2970אורז הוא נושא שיכול למלא אנציקלופדיה שלמה ולפרנס לא מעט ספרי בישול: ההיסטוריה שלו, מסחר האורז והתפשטותו בעולם, הארגונים העוסקים בכל הנוגע לאורז, מחקרים שנעשו על אורז, אופן גידולו, עיבודו למאכל, המוצרים שניתן להפיק ממנו, סוגי האורז, דרכי הבישול השונות ומאכלי לאומים המבוססים על אורז.

ניסיון לתמצת במאמר קצר את תולדות האורז הוא יומרה שתחטא לכבוד הראוי למאכל זה. על כן נתמקד רק בהיבט האסיאתי של האורז, שהרי מזרח אסיה היא אדמת מולדתו של האורז בתחילת דרכו ומהווה עד היום את מרכז גידול האורז הגדול

אי שם בעבר, לפני יותר מעשור, כשרק החלו ניצני הבישול האסיאתי בארץ, ייצרו חברות ישראליות רטבים שעל התווית היה כתוב (אם זכרוננו אינו מטעה אותנו) "רוטב בטעם סויה". ברטבים אלה השתמשנו אז לרוב להכנת מאכלים סיניים בסיסיים ביותר. יודעי דבר, שבאותה תקופה כבר טיילו במזרח וסעדו לא מעט במסעדות אסיאתיות, הכירו את רוטבי הסויה היפניים המסורתיים. אלא שמקורו של רוטב הסויה הוא למעשה בסין.
היום, כשבישול אסיאתי בבית הוא כבר עניין שבשגרה אצלנו, אנחנו לא מסתפקים עוד באותם רטבים שהיו כמו..., אלא מחפשים את הדבר

curryכשאתם מתכננים לבשל קארי או להזמין מנת קארי במסעדה - למה אתם מתכוונים? קארי - הוא שם כולל לאין-ספור שילובים של תבלינים, צמחי תיבול וטעמים.

לקארי יש מקום של כבוד בתרבות האוכל במזרח הרחוק. ארצות אסיאתיות שונות מתהדרות בשלל סוגי קארי, ולכל אחד מהם - מרכיבים, ניחוחות וטעמים שונים ומגוונים.

לרוב מבשלים קארי בשילוב עם חלק קוקוס, הממתן את עוצמת התיבול של תערובת הקארי. רובנו מכירים את מנות הקארי עם נתחוני בשר או עוף על מצע אורז או נודלס, אך למעשה ניתן להשתמש בתערובות הקארי גם כתבלין לתבשילים

סוגי הטופו החדשים:

טופו Tau Kwa טרי במרקם קשה 220 גרם, 400 גרם ו-1.2 ק"ג

טופו Yakko (יאקו) טרי במרקם רך, בסגנון יפני מסורתי 300 גרם

טופו Tau Kwa טרי מטוגן 220 גרם

טופו טרי דחוס 300 גרם

טופו משי טרי במרקם רך וחלק 300 גרם

סדרה חדשה של מוצרי טופו טרי Unicurd הגיעה לארץ. הטופו עשוי מחומרי גלם שנבחרו בקפידה, ממים טהורים, ומפולי סויה באיכות פרמיום, הגדלים בצורה מבוקרת, נקיים מחומרי הדברה וממזיקים, מלוקטים ידנית ואינם מהונדסים גנטית – NON GMO .

הטופו עובר תהליך פסטור ייחודי, המעניק

הירשמו לניוזלטר שלנו

הצטרפו למועדון הלקוחות של מזרח ומערב וקבלו מידע על מבצעים, מתכונים ומוצרים חדשים. במילוי הפרטים הנכם מאשרים קבלת תוכן פרסומי במייל / במסרונים. בכל שלב תוכלו להסיר את פרטיכם מרשימת התפוצה.

Chain Store East and West for Asian cooking

EastWest1-Stores-HaCarmel-Tel-aviv

EastWest1-Stores-HaCarmel-Tel-aviv

EastWest2-Stores-Sarona-Tel-aviv

EastWest2-Stores-Sarona-Tel-aviv

EastWest3-Jerusalem-Store

EastWest3-Jerusalem-Store

EastWest4-Haifa-Store

EastWest4-Haifa-Store

news sub