logo heb

מביאים את העולם אל המטבח שלך!

logo eng

סין - פאנג שוואי במטבח ושפע בחיים

על חמישה אלמנטים עומד העולם... ועל חמישה טעמים עומדת כל ארוחה

איך מתקשרים הטעמים לתיאורית חמשת האלמנטים? כיצד משפיע הצבע על טעמו של האוכל? למה צריכים שילוב של טעמים? מדוע חמש להבות בכיריים יעזרו לכם לשפר את מצבכם הכלכלי? ומה הקשר בין ין-ויאנג ותורת פאנג-שוואי לבין המזון שאתם צורכים? לסינים יש תשובות ברורות לכך.

עד לא מזמן בעולם המערבי היה מקובל לחשוב שישנם ארבעה טעמים: מלוח, חמוץ, מתוק, ומר. הסינים הם שבישרו על הטעם החמישי - אוממי. יש המתארים אותו כשילוב של כל הטעמים, ויש שאומרים כי

אם עד כה בישלתם מבלי לתת את הדעת לאיזון הטעמים, למורכבות הצבעים של המנה ולאופן ארגון המרכיבים על גבי הצלחת, חשבו מחדש! חשבו סינית ותגלו עולם הרמוני המשלב בין רוח לחומר גם שמגיעים לשולחן האוכל. הסינים היו הראשונים שעמדו על החשיבות של הרמוניה באוכל, וסברו שכל מרכיבי הארוחה, אופן בישולם וצורת ההגשה שלהם ישפיעו על מצב הרוח, על התיאבון ועל הבריאות.

ין וינג, המנחה את הסינים בכל תחומי החיים ומושרש בתרבותם, בא לידי ביטוי גם בתזונה.

ין וינג, המנחה את הסינים בכל תחומי החיים ומושרש בתרבותם

מי שמיישם בבישול את תיאורית-חמשת-האלמנטים ונצמד למאפייני הין-יאנג נמצא על השביל הנכון בדרך ליישום מרבי של עקרונות הפנג-שוואי. הפאנג-שוואי לא עוסק רק בקריסטלים ובעיצוב הבית. המטבח ומה שמתבשל בו, שולחן האוכל וכלי האירוח, את כולם ניתן לכוון כך שישתלבו להרמוניה שופעת, בהתאם לתורת הפנג-שוואי, דבר שישפיע כמובן גם על תחומים אחרים בחיים.

לפי תורת פנג שוואי הכיריים והלהבות מייצגות שפע בחיים.
ירקות מוקפצים בחמישה צבעים ליישום פנג שוואי בתפריט.

הבאת הפנג-שוואי לכדי מימוש במטבח ובתזונה

Chain Store East and West for Asian cooking

EastWest1-Stores-HaCarmel-Tel-aviv

EastWest1-Stores-HaCarmel-Tel-aviv

EastWest2-Stores-Sarona-Tel-aviv

EastWest2-Stores-Sarona-Tel-aviv

EastWest3-Haifa-Store

EastWest3-Haifa-Store

news sub