אם עד כה בישלתם מבלי לתת את הדעת לאיזון הטעמים, למורכבות הצבעים של המנה ולאופן ארגון המרכיבים על גבי הצלחת, חשבו מחדש! חשבו סינית ותגלו עולם הרמוני המשלב בין רוח לחומר גם שמגיעים לשולחן האוכל. הסינים היו הראשונים שעמדו על החשיבות של הרמוניה באוכל, וסברו שכל מרכיבי הארוחה, אופן בישולם וצורת ההגשה שלהם ישפיעו על מצב הרוח, על התיאבון ועל הבריאות.
ין וינג, המנחה את הסינים בכל תחומי החיים ומושרש בתרבותם, בא לידי ביטוי גם בתזונה.
ין וינג, המנחה את הסינים בכל תחומי החיים ומושרש בתרבותם בא לידי ביטוי גם בתזונה. המטבח הסיני נצמד באדיקות לתורת הין-והינג והדבר ניכר בכל מנה ומנה. מהו בדיוק אותו חוט השוזר בין ין-וינג לבין התזונה? במילה אחת – איזון. איזון היא מילת המפתח בבואכם לבשל מאכלים אוריינטליים בכלל ואוכל סיני בפרט.
באופן עקרוני מייצגים ין-וינג את הפן המואר ואת זה החשוך, את הזכר ואת הנקבה. אין הם מנוגדים זה לזה, כפי שניתן לחשוב בטעות. תפקיד הין-והינג להשלים זה את זה. רק שילוב מוצלח בין השניים יביא לכדי איזון. לא המאבק בין השניים הוא שיוצר מצבים בעייתיים, אלא חוסר איזון ביניהם ובסביבתם הוא שעלול לגרום שיבושים.
במקרה של צרבת ממאכלים מתובלים (ינג), ימליץ הרופא האסיאתי על תה צמחים כדי להשיב את כוחות הין.
האתגר של הטבח הסיני הוא לוודא תמיד שלארוחה תהייה אנרגיה מאוזנת ומדובר בהיבטים רבים של הארוחה: הין והינג יבואו לידי ביטוי בחום (יאנג) ובקור (ין) של המאכלים, במרקמים של המנות השונות (עוף רך עם אגוזים פריכים), בקשת הטעמים המגוונת (רוטב חמוץ-מתוק) ובמרכיבי המנות. זאת כיוון שהסינים מייחסים למאכלים מסוימים סגולות "יניות" ולמאכלים אחרים סגולות "ינגיות".
לקבוצה בעלת התכונות היניות משתייכים: מלפפון, גזר, כרוב, נבטי שעועית, סרטנים, ברווזים, טופו ומים. המאכלים בעלי תכונות של ינג הם: פטריות, נצרי במבו, ג´ינג´ר, אורז דביק, ביצים, עוף, בקר, שמן שומשום ויין. יתר על כן, אפילו שיטות הבישול מחולקות לשתי הקטגוריות: אידוי, הרתחה ושליקה הן בעלות איכויות של ין בעוד שלהקפצה, לצלייה ולטיגון עמוק יש איכויות של ינג.
כל רופא או דיאטנית יחזקו את החשיבות הניתנת לתזונה מאוזנת בגוף בריא, אולם דרך הטיפול במקרים של מחלות תהייה שונה במזרח. בעוד שאנשי המערב יחפשו את הפתרון לבעיות בריאותיות בתרופות, רופא אסיאתי ייעץ לעתים קרובות לשנות את הרגלי התזונה במטרה להשיב לגוף איזון בריא בין ין וינג. לדוגמה: במקרה של צרבת עקב אכילת מאכלים מתובלים (ינג), אנשי המערב יבחרו ליטול תרופה נוגדת צרבת בעוד שהרופא האסיאתי ימליץ על שתיית תה צמחים כדי להשיב את כוחות הין.