מי שמיישם בבישול את תיאורית-חמשת-האלמנטים ונצמד למאפייני הין-יאנג נמצא על השביל הנכון בדרך ליישום מרבי של עקרונות הפנג-שוואי. הפאנג-שוואי לא עוסק רק בקריסטלים ובעיצוב הבית. המטבח ומה שמתבשל בו, שולחן האוכל וכלי האירוח, את כולם ניתן לכוון כך שישתלבו להרמוניה שופעת, בהתאם לתורת הפנג-שוואי, דבר שישפיע כמובן גם על תחומים אחרים בחיים.
לפי תורת פנג שוואי הכיריים והלהבות מייצגות שפע בחיים.
ירקות מוקפצים בחמישה צבעים ליישום פנג שוואי בתפריט.
הבאת הפנג-שוואי לכדי מימוש במטבח ובתזונה ניתנת להשגה באמצעות איזון הצבעים בתפריט בהתאם לין-יאנג ושילוב הטעמים ומרקמי המאכלים על פי תיאורית-חמשת-האלמנטים. עליהם מוסיפה תורת הפנג-שוואי גם ארומה-תרפיה, שימוש בכלים שונים, עיצוב שולחן האוכל והיא מתייחסת אפילו לכיריים שעליהן מתבשל המזון. כל אלה יחדיו הם הפאזל המשלים שיכול להביא למימוש המטרה – צמיחה והעצמת השפע בחיים.
מועצת הפירות והירקות בהמלצתה על סלט בחמישה צבעים לא שיערה כנראה עד כמה היא צדקה. כך גם לגבי ירקות מוקפצים. באופן כללי, פירות וירקות על כל צבעיהם הם כלי יישומי טוב ליצירת הרמוניה רב-גונית באוכל. דיאטנים גם הם מייעצים על צלחת שופעת צבעים, שכן מאכל חד-גוני בצלחת יכול גם להיראות תפל וחסר-טעם. הצבעים מעוררים את התיאבון לחיים. אין זה אומר שכל מנה אמורה לצעוד יד ביד עם כל צבעי הקשת בענן, אבל צעד גדול בדרך ליישום הפאנג-שוואי יהיה לבנות את התפריט היומי כך שיהיה צבעוני ומזין.
נודלס עם ירקות הם דוגמה טובה – במזרח ומערב ניתן להשיג שלל סוגי נודלס, מוסיפים להן פלפלים בכל הצבעים, בצל סגול, גזר כתום, עוף או טופו והרי מנת פנג-שוואי אולטימטיבית, המשלבת בתוכה הן את הצבעים הן את המרקמים הרצויים של המרכיבים.
מתכונים סיניים עושים שימוש רב בעקרונות הפנג-שוואי. הם יוצרים שילובים בין טעמים עדינים (ין) לבין טעמים חזקים (יאנג). כל מנת אורז לבן מאודה המוגשת בלוויי רוטב מתובל או בלווי תבשיל בעל טעם פיקנטי היא דוגמה טובה לכך. כך גם דים-סאם שבו משולב בצק עם מילוי בטעם דומיננטי. אם אוכלים שתי מנות פיקנטיות זו לצד זו מבלי לצרף אליהן טעם עדין לאיזון, מרגישים באופן אינסטינקטיבי את המטרד שנוצר בפה. לעומת זאת שתי מנות שטעמן עדין וחלוש – ספק אם היו מעוררות תיאבון וודאי שלא היו מספקות את חוש הטעם. להשגת שילוב הטעמים יכול להספיק אפילו רוטב אחד חמוץ-מתוק וכן הלאה. מבחינת המרקם, שילובים טובים יכולים להיות אורז רך לצד אגרול פריך או מרק בעל מרקם רך וחלק עם שרימפס בשרניים. העיקרון ברור – כל המרכיבים אמורים להשלים זה את זה.
מרכיב נוסף בפנג-שוואי הוא ארומה-תרפיה, כיוון שהפנג-שוואי אמור להסב הנאה לכל החושים גם יחד. ניחוחות תבשילים טעימים מזמנים לחוש הריח הנאה מרובה. לתבלינים שמשמשים לרוב בתחילת הבישול, כגון: בצל ושום או ג´ינג´ר, יש איכויות ארומתיות גבוהות. ראשית, הם נמהלים ביתר מרכיבי התבשיל כבר בתחילתו והם שמספקים ליתר המרכיבים את הארומה הנפלאה. שנית – מרגע שאותו תיבול ראשוני מגיע לסיר או למחבת עולים בבית ניחוחות מסקרנים שמושכים את כל מי שבסביבה להגיע למטבח ולראות מה מתבשל. לאותם ניחוחות נעימים יש יתרון נוסף בפנג-שוואי – הם משחררים את הבית מאנרגיות שליליות ואופפים את הבית כולו על יושביו באנרגיות חיוביות.
אחת הדרכים להשגת שגשוג ושפע, מטרות שתורת הפנג-שוואי מייחסת להן חשיבות עליונה, היא באמצעות כלי ההגשהואמצעי הבישול. לדוגמה: שימוש רב בכיריים. הכיריים והלהבות שבהן מייצגות רווחה כלכלית. לפי הפנג-שוואי, כדי להביא את השימוש בכיריים למיצוי מקסימאלי יש להשתמש בכל הלהבות באופן שווה במהלך היום ולא להשתמש בלהבה אחת או שתיים מועדפות. מספיקה אפילו הצתה למשך דקות ספורות. אם אחד המבערים התקלקל, כדאי לתקן אותו בהקדם האפשרי. קלקול כזה מייצג בעיה כלכלית. כיריים בנות שתי להבות בלבד מביאות פחות מזל, לפי הפאנג-שוואי. הכיריים האידיאליות הן בנות חמש להבות ובהחלט עדיפות כיריים המופעלות על גז מאשר כאלה חשמליות, אך אין טעם לקנות כיריים חדשות במיוחד לצורך כך. יהיה בכך משום בזבוז כסף, דבר המנוגד להלך הרוח של הפנג-שוואי.
ובאשר לכלי ההגשה – כלים מעוטרים או בעלי מראה יוקרתי נושאים בחובם מזל בכל הנוגע לעושר.עיטורים בצורת דגים,הנפוצים מאוד בכלים מן המזרח הרחוק, תורמים אף הם לשיפור אנרגיית העושר. כך משפרות גם כוסות קריסטל את האנרגיה סביב שולחן האוכל.
על שולחן הסעודה שיהיה ערוך בהתאם לעקרונות ה"פנג-שוואי" יוצבו ראשית מערכות האוכל המועדפות עליכם וכוסות קריסטל או כוסות דמויות קריסטל. את השולחן אמור למלא שפע של אוכל (לפי הפנג-שוואי יותר אוכל משמעו יותר פוטנציאל לכסף). אם תרצו, תוכלו "להכפיל" את כמות האוכל באמצעות מראה בצמוד לשולחן האוכל, התלויה בזווית כזאת שבמראה ישתקף השולחן על תכולתו.
מובן שלא בכל ארוחת ערב קטנה אפשר ליישם את כל הכללים. גם לא זו הכוונה. המטרה היא להביא לתודעה את ההשקפה שהתזונה, מרכיביה, האמצעים שבה היא מופקת והאופן שבו היא מוגשת, כל אלה גם יחד יכולים בהחלט להשפיע על היבטים נוספים של החיים. ואם מאמצים חלק מן ההמלצות ובכל ארוחה מקדישים מעט תשומת לב לפרטים, אפשר להעצים את האנרגיה השורה בסביבה ולשפר את איכות החיים.