דף הבית |  אודות |  חנויות הרשת |  מבצעי החודש |  צור קשר |  English |  Russian | 
חטיפים ומתוקים כשרים
רטבים וממרחים - כשר
נודלס ( אטריות ) ואורז כשר
רטבים לבישול אסיאתי מהיר - כשר
מיסו אצות טופו ותבלינים - כשר
מוצרי פירות וירקות - כשר
מוצרים להכנת סושי
כלי בישול וכלי הגשה
תה ומיצי פירות
בירות יין ואלכוהול
מוצרי פירות וירקות פיליפניים
תבלינים ממרחים ומוצרים נוספים
מוצרי דגים ופירות ים
חטיפים פיליפיניים
רטבים פיליפיניים סינים ואחרים
נודלס (אטריות) ואורז - כללי
Kosher Curry and Spice Pastes
Kosher sauces
Kosher rice and noodles
Fruits and vegetable products
Kosher Miso Seaweed Tofu Spice
Kosher Snacks and Sweets
Philippine sauces and pastes
Noodles and Rice
Fruits and vegetables products
Fish and seafood products
Philippine Spices
Philippine snacks
Sushi food products
Kitchenware
Tea and fruit juices
beer wine and spirit

המטבח הרחוק – מזרח אסיאתי שלא הכרתם


מאכלים מהמזרח הרחוק
כולנו כבר מכירים את הרטבים הנפוצים אשר משמשים לבישול אסיאתי, ותמיד כדאי שיהיו במזווה – רוטב הסויה, רוטב צ'ילי מתוק או חריף, חלב קוקוס. אך הפעם אנחנו רוצים לקחת אתכם קצת יותר רחוק, למטבחים האסיאתיים שקצת פחות מוכרים אצלנו, להכיר את חומרי הגלם והמתכונים שרק לאחרונה נחשפים אליהם גם בישראל. במסעדות האסיאתיות בארץ כבר ניתן למצוא מנות נועזות יותר מאלה המסורתיות שכבר הכרנו, אך הגיע הזמן שנלמד גם להכין בבית אוכל אסיאתי קצת אחר. אז אחרי שהכרנו טוב את האוכל הסיני, התלהבנו מהאוכל היפני ואימצנו בחום את האוכל התאילנדי, נתוודע למאכלים אקזוטיים נוספים.


קוריאה

הקוריאנים משתמשים בקימצ'י כמעט כתיבול פיקנטי לירקות מוחמצים, בגוצ'וג'אנג - מחית פלפלים חריפה, במחית סויה ובשמן שומשום. מנות אופייניות הן: בשרים
על האש, כדוגמת קאלבי – בשר (בקר, חזיר או ברווז)
על גחלים המוגש כמנה משותפת על השולחן; מרקי דגים למיניהם כמו סאמג'יטאנג – מרק עוף עם שום, ערמונים ואורז דביק; מאכלים מאודים, כגון דובוג'און – טופו ובקר טחון מאודים עם ירקות
ומאכלים מבושלים כמו הבולגוגי.


מנות הבשר מוגשות על מצע אורז לבן או על בסיס אטריות בטטה, בליווי נאמול – מיקס ירקות המוגשים טריים, מאודים, מוחמצים או מטוגנים בתיבול גוצ'וג'אנג (ממרח פלפלים), שמן שומשום, חומץ ומלח או קימצ'י – ירקות מוחמצים בתערובת תיבול פיקנטית. ירקות הקימצ'י מותססים במשך חודשים בחביות, ונמכרים בשווקים היישר מהחבית לאחר גמר ההתססה. הירק המוחמץ הנפוץ ביותר בקימצ'י הוא כרוב, אך בשווקים ובבתים בקוריאה ניתן לראות מגוון גדול מאוד של ירקות מוחמצים המשתייכים לקטגוריית הקימצ'י.

גם הקוריאנים אוהבים סושי, אך בשונה מהסושי היפני מתובל האורז בסושי הקוריאני בשמן שומשום ולא בחומץ אורז, במילוי שלו משתמשים גם בתבשילים חמים ומעל מעטפת האצות מפזרים גרגרי שומשום.


וייטנאם

המטבח הווייטנאמי מושתת על מאכלים משולבי טעמים – מתוק, המופק לרוב מסוכר דקלים, מלוח מרוטב דגים (רוטב הדגים הוייטנאמי מתובל בשמן ובשום), חמוץ מקלמנסי או תמרהינדי וחריף שמקורו בפלפל צ'ילי. בין מרכיבי הארוחה תמצאו לרוב: אורז על כל צורותיו – אורז מבושל או אורז דביק מאודה שמהווים בסיס לכל תבשיל שיוגש בארוחה.

אטריות אורז מוקפצות או מבושלות במרקים. המרק שהכי מזוהה עם וייטנאם הוא פו – מרק המכיל עוף, בקר ובשר לבן, מתובלים בשורש ג'ינג'ר, כוסברה ובצל ירקות ומוגש עם אטריות אורז שטוחות. דפי אורז משמשים כמעטפת קלילה לשתי מנות מאוד פופולריות בווייטנאם:

המוכרת ביותר היא גוי-קואון - ספרינג רולס שופעי ירקות טריים פירות-ים ובשר חזיר, השנייה היא באן-קסאו – פנקייק שעשוי עם ביצה בשילוב עם שרימפס, נבטים ובשר חזיר את התערובת המטוגנת כורכים בדפי אורז ומגישים עם מטבל חריף. מרבית המנות מבושלות עם ירקות שורש, עשבי תיבול ותבלינים טריים, כגון למון-גראס, שמעשירים את טעמם של מרקים ותבשילים, וגם כאן הן מוצבות לרוב כמנות מרכזיות על השולחן ומשותפות לכל הסועדים.

המטבח הוייטנאמי מושפע מזה הצרפתי, ולמרו שלחם הוא לא מאכל נפוץ במזרח הרחוק, אימצו הווייטנאמים באהבה את הבאגט. בכל קרן רחוק ניתן לראות את דוכני האוכל, אשר מגישים אוכל וייטנאמי מסורתי בתוך באגט צרפתי.

נפאל

אחת המנות המוכרות ביותר בנפאל היא דאל בהאט טארקארי – מרק עדשים המוגש על אורז ומתובל בקארי צמחוני. הירקות המשמשים לקארי צמחוני הם מגוונים: תפוחי אדמה, כרובית, עגבניות, דלעת, דייקון, שעועית ירוקה ועוד. המנה מלווה במגוון עשיר של מנות צ'אטני בתיבול עוצמתי או מנות קטנות של ירקות מוחמצים. מאכלים נפוצים נוספים הם דאמפלינגס צמחוניים או בשריים, שאימצו הנפאלים מטיבט והוסיפו להם תבלינים מקומיים.


המאכלים משתנים בין אזורים שונים בנפאל בהתאם לגידולים המקומיים, לקרבה לארצות שכנות ולרוח האוכלוסייה. לדוגמה: בקרבת הההימאליה מורגשת ההשפעה הטיבטית על האוכל הנפאלי. שפע של דגנים כגון כוסמת, דוחן ושעורה משמשים כבסיס למנות. גם אטריות ומשקאות אלכוהוליים מופקים מהדגנים הגדלים באזור. באזור זה נהוגה שתיית תה מלוח בתוספת חמאת גי, לעתים אף מוסיפים לו קמח כדי להעשיר את המרקם של התה ולהפוך אותו לארוחה בפני עצמו.

באזור פוקארה, המקורבת לבירה קטמנדו מרבית התושבים הם הינדים, הדוגלים בקדושת הפרה ולכן באזור זה בשר בקר לא יהיה חלק מהתפריט, אך דגים ועוף ניתן למצוא במנות המאפיינות את האזור. מנות דג או בשר (אם יהיה זמין) בקארי ויוגורט מוגשות לרוב כתוספות למנה העיקרית.


קמבודיה

המטבח הקמבודי הוא רב-גוני, וכל ארוחה משלבת בתוכה מרקמים וטעמים משלימים של המנות. לצד מנה חמה תוגש מנה קרה, מליחות תאוזן על-ידי חמיצות ומאכל פריך ילווה במאכל שיאזן את הנגיסה עם רכות. אורז הוא המאכל הבסיסי בקמבודיה כבמרבית ארצות המזרח: אורז דביק, אטריות אורז, אורז יסמין ואורז פרא, כל סוג משמש למנות אחרות במהלך היום ובטכניקות בישול שונות.

האוכל עשיר בעשבי תיבול ואפילו פרחים משמשים להגשה דקורטיבית. דגים ופירות-ים מצויים בשפע ומוגשים בשלל מנות אופייניות בליווי מתבלים עסיסיים.

כמו כן משמשים רוטב דגים, רוטב צדפות וממרחי דגים ושרימפס מותססים כמקור המליחות ולתיבול המאכלים המקומיים. פלפלים למיניהם מהגידול המקומי משמשים לתיבול בשרים בגריל ומתבלים. העלים והתבלינים המככבים במרקים וברוטבי התבשילים בקמבודיה הם: כוכבי אניס, עלי קפיר-ליים, גלנגל, למון-גראס, כורכום, סוכר דקלים ותמרהינדי. שילוב שלהם יוצר את אותו ניגוד טעמים שהקמבודים אוהבים לשלב בארוחות כדי להגיע לאיזון.





אטריות סובה עם בטטות, ופטריות
סלט אצות
אטריות אורז ברוטב שעועית שחורה
סושי צמחוני
אטריות סומן עם מיסו וירקות
ירקות מוקפצים ברוטב צדפות
אטריות מוקפצות בטעם חריף-מתוק
רוטב סיני לסלט
סטייק טופו עם פטריות שיטאקה
טופו מטוגן ברוטב סויה ומירין
אטריות ביצים עם ירקות
סטייק טופו עם אטריות סובה
ביצים בסויה וצילי
סמוסה הודי
פד-תאי - בית תאילנדי
תבשיל טופו ונודלס בקארי אדום
סלט נודלס וטופו אסיאתי
אטריות דלעת מוקפצות
אננס מתובל ברוטב חלב קוקוס
ירקות בטמפורה
סלט אצות ווקאמה ופלפלים
שרימפס מטוגן עטוף באטריות אורז
פחזניות במילוי טונה טנדורי
סושי
סאנומונו - סלט שרימפס ומלפפון
דג אפוי בסגנון אסיאתי
קלמארי אפוי ממולא עוף וערמונים
סלט שרימפס ומנגו
קציצות דג בקארי ירוק תאילנדי
דג אפוי בסגנון טום ים
שרימפס ברוטב שעועית שחורה
אטריות אורז מוקפצות עם שרימפס
אטריות מוקפצות עם פירות-ים
ספרינג רולס טריים
פילה סלמון עם אטריות סובה
סלמון בגריל ברוטב הויסין
שרימפס בציפוי שבבי פנקו
סום טאם - סלט פפאיה
שרימפס מוקפץ עם אטריות שעועית
אטריות שעועית עם פירות-ים ובשר
דמפלינגס במילוי שרימפס
אטריות עם צילי מתוק ומולים
שרימפס בקארי ירוק
קציצות דגים בקארי ירוק
טמאגו - חביתה יפנית
ממרח קארי אדום
מיונז מתובל בסגנון יפני
עוף בגביעים פריכים בתיבול סאטה
עוף במרינדת צ´ילי מתוק
עוף מוקפץ
עוף בצ´ילי
אטריות מטוגנות עם עוף ובוטנים
עוף ברוטב שעועית שחורה
סמוסה במילוי עוף וקארי
בשר הודו צלוי בסגנון סיני
אטריות מוקפצות עם עוף וירקות
פטריות שיטאקה במילוי עוף
קציצות בקארי הודי
חביתה קוריאנית
ברווז צלוי בקארי אדום
נודלס עם עוף ופטריות בטריאקי
אטריות אורז עם עוף בקארי
עוף ופטריות פונגוס
עוף בקארי מדראס
עוף בקארי טיקה ויוגורט
פרגיות בקארי אדום וחלב קוקוס
שיפודי עוף ברוטב סאטה
כנפי עוף בצ´ילי וקרם קוקוס
עוף ושעועית ירוקה ברוטב טריאקי
עוף בוויסקי
עוף טחון בסויה על מצע אורז
אטריות ראמן בסגנון קוריאני
ספרינג רולס בסגנון וייטנאמי
צאו מיין נודלס בסגנון נפאלי
תבשיל פרגיות עם פטריות שיטאקה
כנפיים בגריל ברוטב הויסין
שיפודי פרגית בסויה ושום
סלט עוף וירקות תאילנדי
סלט עוף אסיאתי
פד-תאי
חזה עוף ואננס ברוטב טריאקי
עוף בסאקה על מצע אטריות
שיפודי קבב עוף יפני
אורז ובשר בסגנון פד-תאי
נתחי כבש בדבש סויה ופלפל שחור
קארי בשר מאסמן
בקר וקארי טיקה במעטפת טורטייה
בשר טחון בתיבול קארי וינדלו
כבש וקיווי בקארי-וינדאלו
אורז מטוגן עם בשר קצוץ וירקות
בקר בקארי סמיך
בקר וירקות ברוטב בוטנים
קארי בקר ברוטב בוטנים מתוק
טלה בקארי רוגן ג´וש
בקר בקארי וינדלו
שיפודי טלה ברוטב טנדורי
נתחי כבש בתיבול אסיאתי
בולגוגי -בשר וירקות בציר מרק
רצועות סינטה בקארי אדום
גלילי בקר וירקות
שיפודי בקר בסגנון תאילנדי
צלעות כבש ברוטב בר-בי-קיו
צלעות טלה בסגנון תאילנדי
בשר לבן חמוץ-מתוק בטמפורה
צלעות ברוטב שעועית שחורה
אדובו פיליפיני עם בשר לבן ועוף
טופו ובשר לבן בצ´ילי
המבורגר מטופו, בשר לבן ובקר
אגרול בסגנון פיליפיני (לומפיה)
אטריות שעועית עם פירות ים ובשר
ספרינג רולס ויאטנמים מטוגנים
בשר לבן בסגנון באלינזי
בשר לבן צלוי בסגנון סיני
דמפלינג מאודים במילוי בשר לבן
מרק בקר וקוקוס
מרק אטריות תאילנדי
מרק טום-יאם
מרק עוף תאילנדי
מרק מיסו יפני עם טופו וירקות
מרק אטריות יפניות עם סלמון
מרק מיסו
מרק שרימפס וקארי
מרק אטריות צ´אנג מאי
מרק פיליפיני עם אטריות ובשר
מרק תמרהינד אינדונזי
מרק דגים חמוץ חריף
מרק תאילנדי
מרק סיני חמוץ חריף
מרק וונטון
לחם קוקוס
לחם הודי צ´פאטי עם ירקות
פנקייק מקמח אורז וקמח חיטה
בננה מטוגנת
פלאן ליצ´י פיליפיני
טפיוקה בחלב קוקוס
חביתיות קוקוס
ממתק פיליפיני מחלב מרוכז
בננות מבושלות בחלב קוקוס
פניני טפיוקה - שלומי שלו
אורז דביק עם מנגו
גלי שקדים עם ליצי
טפיוקה בקרם קוקוס עם פירות
בננה מטוגנת בסגנון תאילנדי
משקה בורמזי מרענן מטפיוקה
צאי הודי
משקה הודי מרענן מתמרהינדי
משקה תאילנדי מערמוני מים
פאלודה
אטריות אורז בסגנון אסיאתי
חזה עוף ברוטב קארי ירוק
סלט עוף אסיאתי
דג סלמון בצ´ילי מתוק
אטריות ירקות מוקפצות עם דלעת
בקר בסגנון אסיאתי
שיפודי בקר בסגנון תאילנדי
אורז עם ירקות מוקפצים
אטריות אודון עם פטריות
נתחי כבש בתיבול אסיאתי
צלעות טלה בסגנון תאילנדי
עוף ברוטב חמוץ-מתוק
פד-תאי
בטטות ברוטב יפני מתוק
עוף ואננס בקארי תאילנדי
אטריות ביצים ברוטב צ´ילי
סלט דלעת ואטריות שעועית
סטייק בקר עם אננס ברוטב סאטה
סושי עם דג
סלט אטריות בסגנון תאילנדי
ישראל אהרוני - מתכונים
שלומי שלו - מתכונים
בית תאילנדי - מתכונים
דרור שושן - מתכונים
שרימפס ברוטב שמנת, שום ושמיר
שקשוקה עם בייבי שרימפס
שרימפס ברוטב תאילנדי
Send us your Asian recipes
Asian Poached Fish
Ayam Panggang
דף הבית |  אודות |  חנויות הרשת |  מבצעי החודש |  צור קשר |  English |  Russian | 
®© 2006 East-West Food LTD Company. All rights reserved

Easy Web businesses solution