כשאתם מתכננים לבשל קארי או להזמין מנת קארי במסעדה - למה אתם מתכוונים? קארי - הוא שם כולל לאין-ספור שילובים של תבלינים, צמחי תיבול וטעמים.
לקארי יש מקום של כבוד בתרבות האוכל במזרח הרחוק. ארצות אסיאתיות שונות מתהדרות בשלל סוגי קארי, ולכל אחד מהם - מרכיבים, ניחוחות וטעמים שונים ומגוונים.
לרוב מבשלים קארי בשילוב עם חלק קוקוס, הממתן את עוצמת התיבול של תערובת הקארי. רובנו מכירים את מנות הקארי עם נתחוני בשר או עוף על מצע אורז או נודלס, אך למעשה ניתן להשתמש בתערובות הקארי גם כתבלין לתבשילים שונים, מרקים, קציצות ועוד.
הקארי הנפוץ ביותר בבישול ביתי בארץ הוא קארי תאילנדי - קארי במידת חריפות גבוהה. המוכרים ביותר הם קארי אדום, ירוק או צהוב. לאחרונה מתחילים להיחשף בישראל גם לסוגי קארי תאילנדי אחרים כדוגמת מסטמן. מתאים למנות טופו, לבשרים, עוף, מרקים ודגים.
מטיבי לכת במטבח האסיאתי, המתנסים בהרפתקנות בבישול מכירם גם את הקארי היפני, הקרוי הוא גולדן קארי, שטעמו מעודן ומעט מזכיר רוטב צלי. מתאים במיוחד לתבשילי בקר על מצע אורז לבן.
הקארי ההודי הוא סימפוניה קולינרית של צמחי תבלין, תבלינים ומגוון עשיר מאוד של טעמים. ההודים אוהבים אוכל חריף, אך בתערובות הקארי ההודי ניתן למצוא מנעד מגוון של רמות חריפות. קארי מדראס, רוגן ג'וש, וינדאלו, טיקה וטנדורי הם רק חלק ממחיות הקארי שתוכלו להעשיר בהן את רפרטואר התבשילים. ניתן להשתמש בקארי ההודי למרקים וקציצות, לתבשילי קדירה, כרוטב לנתחי עוף ובקר על אורז לבן, לטופו ולדגים. יוגורט או לשומרי כשרות - חלב קוקוס הם מוצרים משלימים כמעט בכל ארוחה המבוססת על קארי הודי, ומשתמשים בהם כבר במהלך הבישול. ניתן גם להגיש מנות קארי עם רוטב המבוסס על יוגורט לצד המנה.