למה להשתמש בווק ולא במחבת?
לכלי הקעור יש מספר יתרונות – פיזור אחיד של החום, שימוש מופחת בשמן לטיגון עמוק וודאות שהאוכל שמוקפץ נוחת חזרה לתוך הווק ולא מתפזר על כל משטח הגז. ווק טוב יהפוך את הבישול האסיאתי לקל ונוח יותר.
איזה ווק כדאי לקנות?
מכירים את הביטוי "מה שמשלמים מקבלים"?. זה אחד מהמקרים הבודדים שהאמרה אינה נכונה לגביהם. אין תחליף לווק ברזל מושחם. כל טבח אסיאתי מנוסה יסכים עם זה. הקפצה אמורה להיות מהירה, על להבה גדולה עם ווק שמוליך את החום ומפזר אותו באופן אחיד – ווק מברזל. מעבר לכך, ווק ברזל הוא זול יחסית לווקים אחרים.
ידיות – שתיים קצרות או אחת ארוכה?
במקור היו הווקים עם שתי ידיות מתכת שהקלו על הרמת הווק והוצאתו מתנור העץ הסיני המסורתי. כיום הווקים מגיעים לרוב עם ידית עץ ארוכה אחת כמו זו של מחבת. הידית הארוכה מקלה על הזזת הווק והטייתו בעת ההקפצה.
הגודל קובע
ווקים מגיעים במגוון גדלים. מסעדות משתמשות מן הסתם בווקים גדולים מאוד. הגודל שתבחרו יהיה תלוי בכמה גורמים: ההעדפה שלכם, גודל להבות הכיריים שברשותכם, וכמות האוכל שתרצו להקפיץ.