סוגי הטופו החדשים:
טופו Tau Kwa טרי במרקם קשה 220 גרם, 400 גרם ו-1.2 ק"ג
טופו Yakko (יאקו) טרי במרקם רך, בסגנון יפני מסורתי 300 גרם
טופו טרי דחוס 300 גרם
טופו משי טרי במרקם רך וחלק 300 גרם
סדרה חדשה של מוצרי טופו טרי Unicurd הגיעה לארץ. הטופו עשוי מחומרי גלם שנבחרו בקפידה, ממים טהורים, ומפולי סויה באיכות פרמיום, הגדלים בצורה מבוקרת, נקיים מחומרי הדברה וממזיקים, מלוקטים ידנית ואינם מהונדסים גנטית – NON GMO .
הטופו עובר תהליך פסטור ייחודי, המעניק לו חיי מדף ארוכים ללא חומרים משמרים, כ-3 חודשים בקירור. הוא עשיר בסידן, טעים ומזין, מוצע במגוון מרקמים, המתאימים לכל סוגי הבישול, ומופק באיכות השמורה ליצרני טופו ותיקים מארצות המקור במזרח הרחוק.
סגולותיהם הבריאותיות של פולי הסויה ידועות כבר שנים רבות, עוד מההיסטוריה הקדומה. בספר קדום על רפואה סינית הופיע תיעוד לכך שפולי סויה עובדו כגידול חקלאי למזון כבר משנת 206 לפנה"ס, והיסטוריונים הסכימו כי במאה השנייה לפנה"ס היו גידולי פולי הסויה למאכל כבר נפוצים. אגדות מיחסות את גידולי הסויה כמאכל מזין לתקופה עוד יותר קדומה, לקיסר שן מונג שלימד את הסינים חקלאות ותיעד את הידע שלו אודות פולי הסויה כבר לפני 5,000 שנה.
באשר להפקת טופו מפולי הסויה, יש סברות שונות. בתיעודים של שושלת טאנג ששלטה משנת 618 לספירה, צוין כי טופו ומוצריו נאכלו כבר אז כתחליף לבשר. קיימת השערה שאף קודם לכן היה קיים הטופו, אך במשך מאות שנים נחשב כאוכל לעניים ולכן לא תועד באופן רשמי. מסופר כי רק במאה
ה-17 זכה הטופו לכבוד הראוי לו – הקיסר קאנג הסתובב במסווה בין אנשי הממלכה, וכששב ביקש מהשף שלו להכין לו מאכלים מבוססים על טופו. מאותו הרגע הפך הטופו למאכל אצילי.
מאז עבר תהליך ייצור הטופו כברת דרך ארוכה. חברת Unicurd הסינגפורית, מגדולי יצרני הטופו הטרי, מייצרת טופו משנת 1980. הטופו מיוצר במפעל בטכנולוגיה חדישה, תחת ביקורת איכות מהגבוהות בעולם, ומאושר ב-ISO ו-HACCP. הוא מיוצא לאירופה (אנגליה, הולנד, צרפת, שוויץ שבדיה ועוד), לניו-זילנד ולארה"ב, בהן משמש הטופו כמאכל נפוץ, לאו דווקא כתחליף צמחוני או בקרב טבעונים. לישראל מיובא טופו Unicurd ע"י Taste of Asia.
כאמור, ניתן לשמור את הטופו בקירור למשך כ-3 חודשים, ומומלץ לאכול עד 3 ימים מפתיחת האריזה. כל סוגי הטופו בסדרה מוכנים לאכילה, כשרים, ללא חומרים משמרים וללא צבעי מאכל מלאכותיים.