חשוב מאוד להשחים את הווק לפני השימוש הראשוני. ההשחמה מסירה את שאריות השמן ששימרו את הווק מרגע שיצא מהמפעל ומונעת החלדה.
איך משחימים ווק?
שוטפים את הווק במים חמים עם כמות קטנה של סבון כלים וספוג כמו זה המשמש לניקוי מחבתות טפלון.אם יש צורך, מנקים את הצד החיצוני בלבד עם סקוץ´ חזק יותר. אל תשתמשו בו לניקוי הצד הפנימי.שוטפים את הסבון ומייבשים את הווק היטב.מניחים את הווק על להבה גדולה. במסעדות משתמשים השפים בלהבה עצומה. עם הלהבות שיש בכיריים ביתיות ההשחמה פשוט תימשך מעט יותר זמן.מטים את הווק בכיוונים שונים עד שהאש נוגעת בשוליים, מזיזים אותו בתנועות מעגליות עד שהמתכת מקבלת צבע כחלחל-צהוב.מסירים את הווק מהכיריים, מנמיכים את הלהבה.מורחים מעט שמן בישול (כפית וחצי בערך) על כל המשטח הפנימי של הווק בעזרת נייר מגבת (זהירות על האצבעות) או בעזרת מברשת עמידה לחום.מחממים את הווק על להבה נמוכה עד בינונית במשך 10 דקות. מנגבים את השמן בעזרת נייר מגבת. יהיו משקעים שחורים על מגבת הנייר.חוזרים על פעולת השימון והחימום עד שלא יורדות עוד שאריות שחורות על מגבת הנייר. עכשיו הווק מוכן לשימוש.עכשיו הווק מוכן לשימוש.
בהמשך, בגמר כל שימוש, חשוב לנקות את הווק משאריות האוכל בספוג עדין או במברשת מיוחדת לניקוי ווק. בפעמים הראשונות אף רצוי למרוח את הווק במעט שמן בישול לאחר הניקוי ולהשאירו כך בארון עד לשימוש הבא.