אורז היה מאז ומתמיד מוצר צריכה בסיסי בארצות המזרח הרחוק. רבות נכתב על חשיבותם של גרגרי האורז, גם כאן אצלנו באתר. הפעם ברצוננו להרחיב על מבחר גדול של מוצרי מזון המופקים מהאורז ומקמח אורז, מלבד גרגרי האורז עצמם, ומהם מכינים שלל מאכלים טעימים. את מוצרי האורז ניתן להשיג אצלנו בחנויות מזרח ומערב.
קמח אורז
קמח אורז מופק מאורז גולמי הנטחן לאבקה. קמח זה משמש להכנת אטריות אורז, בצק לדמפלינגס (דים סאם), עוגות, עוגיות, פנקייקים ועוד. קמח אורז משמש כתחליף לקמח חיטה במאכלים רבים. בדומה לקורנפלור, ניתן להשתמש בקמח אורז להסמכת תבשילים.קמח אורז דביק
קמח זה נקרא כך כיוון שלאחר בישול האורז הוא נהיה דביק. קמחי אורז דביק מופקים בחלקם מאורז דביק גולמי ובחלקם מאורז מבושל. קמח אורז דביק משתמש להכנת ממתקים, לעיבוי / הסמכת תבשילים ולעוגות אורז כמו: טאוק קוריאני / טוקובוקי, מוצ'י יפני הנפוץ גם בתאילנד ובטייוואן, פוטו פיליפיני ועוד מגוון עוגות ממטבחים אסיאתיים שונים.דפי אורז
דפי אורז הם מהמוצרים הפופולריים ביותר בעקבות מתכוני בורקס דפי האורז ששיגעו את המדינה, בעקבות הביקוש הגדול נוצר מחסור בדפי אורז, וכשהם שבו למדפים הם נחטפו. מהם דפי האורז ומה היתרון הגדול שלהם? דפי אורז עשויים מקמח אורז ועמילן טפיוקה, ללא גלוטן וללא כולסטרול, צבעי מאכל וחומרים משמרים. ניתן לאכול אותם טריים לאחר השרייה קלה במים, לאדות, לטגן או לאפות אותם ולמלא בכל מה שאוהבים. לכן דפי האורז טובים כמעטפת דקה ושקופה למגוון גדול של מאכלים. בארצות המזרח הרחוק מכינים מהם רולים טריים ומטוגנים במילוי: ירקות, נבטים, בשר, אטריות שעועית, פירות-ים ועוד. במטבח המערבי ניתן להכין מדפי אורז בורקס במילוי גבינות, תפ''א, ירקות וכן מאפים מתוקים כגון שטרודל תפוחים, גבינות, שוקולד ועוד שלל מילויים לפי הטעם. ניתן להשיג דפי אורז עגולים 22/16 ס''מ ומרובעים 22 ס''מ.אטריות אורז ושבבי אורז
אטריות אורז, הקרויות גם מקלוני אורז, עשויות מ-90% אורז ללא גלוטן וללא צבעי מאכל. כך גם שבבי האורז. אטריות האורז השבבים נהדרים להכנת מוקפצים, סלטים וכתוספת למרקים, דגים ובשרים. הם נותנים מענה כתחליף ללא גלוטן למנות נודלס ופסטה מקמח חיטה. את האטריות ניתן להשיג בעוביים שונים 10/5/3/1 מ''מ ולהכין עם רטבים אסיאתיים (לדוגמה: פאד-תאי תאילנדי ) או מערביים (כגון פסטה בולונז).דים סאם מקמח אורז
דים סאם הוא שם כללי המתייחס לאופן ההכנה של מגוון סוגי דמפלינגס – כיסונים ממולאים במחיות ירקות, פירות-ים, עוף, בשר ועוד. את הדמפלינגס ניתן להכין מבצקים שונים. הנפוץ שבהם הוא הוא בצק מקמח אורז. בדמפלינגס מבצק אורז המעטפת דקה, עדינה והופכת לשקופה לאחר אידוי הכיסונים. הדרך הנפוצה ביותר להכנת דים סאם היא אידוי בסטימר מעל סיר עם מים, אם כי ניתן גם לטגן או לאפות את הכיסונים. ניתן להכין את הדמפלינגס מהבסיס – להכין את הבצק מקמח אורז, ליצור מילוי לפי הטעם האישי, ולמלא ולאדות את הכיסונים. האפשרות הקלה היא לקנות דמפליגס מוכנים במבחר מילויים ורק לאדות ולהגיש עם מטבלים שונים, כגון: טריאקי, תערובת של יוזו וסויה ועוד.
חומץ אורז
חומץ אורז עשוי מאורז מותסס. הוא בעל חמיצות מעודנת (פחותה מזו המוכרת מהחומצים המערביים) בשילוב רמז למתיקות. חומץ אורז משתמש כתיבול אורז לסושי, להכנת מחמצים אסיאתיים ומוסיף טעם לסלטים, מטבלים ומרינדות.צ'ינקיאנג
צ'ינקיאנג הוא סוג של חומץ אורז שחור זהו חומץ שמקורו במטבח הסיני. הוא עשוי מאורז דביק, בעל טעם מודגש ועמוק יותר מזה של חומץ האורז הבהיר. חומץ אורז שחור משמש לתיבול רטבים, תבשילים ומרקים, מוקפצים, מרינדות ונחשב לאיכותי שבחומצי האורז.מירין
מירין הוא רוטב מאוד שימושי המטבח היפני, סוג של יין אורז לבישול, המכיל גם קוז'י אורז וחומץ אורז. יש בו מתקתקות מעודנת ותיבול המוסיף טעם נפלא לסלטים, לרטבים ומרינדות, לתערובת התיבול של אורז לסושי ולמנות דגים ובשרים.שאוקסינג
שאוקסינג הוא יין אורז המופק מאורז ומיועד לבישול. מקורותיו במחוז שאוקסינג שבסין ובמטבח הסיני המסורתי. כיום הוא משמש בכל רחבי העולם להכנת רטבים ומרינדות, לתיבול עוף ובקר, דגים פירות-ים, מרקים, ירקות ומוקפצים. אם מוכרות לכם מנות כגון: צ'ופ סוי, צ'או מיין, מרק וונטון – בכולן משתמשים ביין שאוקסינג בהכנת המתכון.סאקה
סאקה הוא יין המופק מאורז. ישנם סוגים שונים של סאקה, הנבדלים באיכותם, בצלילות ובטעמם בהתאם למידת ליטוש האורז בתהליך ייצור המשקה. יש כאלה הטובים לשתייה בעודם קרים וסוגי סאקה אחרים המתאימים כמשקה חם. בדומה ליינות אחרים, גם בסאקה ישנם יינות המתיישנים בחביות וכאלה שאינם עוברים תהליך יישון, ובסופו של דבר הטעם האישי הוא הדרך לבחירת הסאקה המועדף.סיר אורז חשמלי
סיר אורז חשמלי הוא כלי בישול בסיסי במטבח היפני הביתי והמקצועי. סיר אורז חשמלי מאפשר להגיע לרמת בישול טובה של כל סוגי האורז בקלי קלות - לאחר שטיפת האורז מכניסים אותו לסיר האורז, מוסיפים מים ותיבול, מערבבים ולחצים על כפתור ההפעלה. כשהאורז מוכן הסיר עובר ממצב בישול למצב חימום, גרגרי האורז יוצאים מופרדים והאורז נשאר חם במשך כל זמן הארוחה.