ינואר ופברואר הם חודשים שופעי חגים ואירועים במזרח הרחוק: בהודו, מלזיה, סינגפור וארצות נוספות חוגגים הינדואים את פסטיבל התאיפוסאם - אוכלים תפריט מטהר ומשתתפים בטקסי ריקוד ונעיצת פירסינג בעור;
ביפן חוגגים את תחילת עונת האביב – עוטים מסכות של מפלצות, משליכים פולי סויה חמים לגירוש רוחות רעות ואוכלים סושי עם שבעה מילויים לייצוג שבעת אלי האושר;
סינים בכל רחבי העולם חוגגים את ראש שנת הירח וחג האביב – מצחצחים את הבתים, שמים ראש דג למזל על מפתן הבית, מעטרים בקישוטים ופנסים אדומים ונוסעים לאיחוד משפחות ולביקורים במקדשים;
בקוריאה עורכים בראש השנה טקסים ומשחקים בתלבושות מסורתיות עם בני המשפחה, הילדים קדים בפני המבוגרים וזוכים בשקיקי משי עם דמי כיס ואוכלים יחדיו מאכלים מסורתיים כמו מרק בקר עם עוגת אורז מתובלת.
פותחים את השנה החדשה עם הצצה על מנהגי החגים והמסורת האסיאתית, ואתם מוזמנים להצטרף.
21.1.19 פסטיבל Thaipusam (תאיפוסאם) של הינדואים בעולם
הפסטיבל נחוג בקרב הינדואים (מאמיני ההינדואיזם) בהודו, מלזיה, סינגפור, סרי לנקה ומאוריציוס. זהו יום שבו מיטהרים מהחטאים, מתפללים ומקווים להיוולד מחדש באמצעות ניקוי רוחני. במהלך טקסי החג חלק מהחוגגים נושאים על ראשם כדי חלב, והאמיצים – משתתפים בטקס הקאוודי (Kavadi Attam), שבו נועצים שיפודים ייעודיים ופירסינג באזורים שונים בגוף ורוקדים איתם.
לקראת היום הגדול אוכלים ההינדים תפריט סאטווי (מוסרי) שיטהר גם את גופם. תפריט סאטווי הוא צמחוני, מתון ומאוזן. בשגרה אוכלים אותו היוגים והעוסקים במדיטציה, כיוון שהוא קל לעיקול ומרגיע את הגוף. הוא כולל פירות וירקות עונתיים (מלבד בצל, שום, פטריות וירקות שורש), חלבון מן הצומח, קטניות, דגנים, אגוזים, מוצרי חלב ושמנים. מאלה מכינים מאכלים מבושלים או מאודים, בתיבול עדין עם שילוב טעמים: מתוק, מר, חמוץ וחריף.
3.2.19 Setsubun (סצובון) – פסטיבל תחילת עונת האביב
באירועי הסצובון, הנערכים יום לפני תחילת האביב ביפן, משולבים מנהגים של חגיגות ראש שנת הירח שמקורם בסין. יום זה נחשב ליום המקרב את העולם הרוחני לזה הגשמי, ולכן עוסקים הטקסים בהרחקת רוחות רעות ובקירוב המזל.
מסיכות Mamemaki (מאממאקי) בדמויות של מפלצות, שעוטים ראשי המשפחות, מסמלות את הרוחות הרעות. האקט המסמל את טיהור הרשע, המחלות והרוחות הרעות מהשנה החולפת הוא השלכת פולי סויה חמים.
במקדשים בודהיסטים ובמקדשי שינטו במהלך התפילות משליכים המתפללים פולי סויה, לעתים עטופים בנייר אלומיניום או דפי זהב, וכן מעטפות קטנות עם כסף, ממתקים ופרסים אחרים לעבר עוטי המסכות או פשוט לכל עבר. במקדשים הגדולים מוזמנים לחגיגות גם מתאבקי סומו ואנשים מפורסמים.
בבתי יפן נהוג להניח על סף הדלת ראש דג להברחת רוחות רעות ולהשליך פולי סויה חמים היישר מהמחבת סביב הבית, לקרוא לשדים לצאת ולמזל הטוב להיכנס לשנה החדשה.
מאכלי החג המסמלים את המזל:
רול סושי אהומאקי Ehomaki, סוג של פוטמאקי עבה ושלם במילוי עשיר במיוחד (דגים, חביתת טמאגו, פטריות שיטאקה ועוד) סך הכול שבעה רכיבים למילוי, המסמלים את שבעת אלי האושר. גלגול הרול נחשב לפעולה המביאה מזל וחלילה לא לפרוס אותו, כדי שלא "לחתוך את המזל". בעת האכילה פונים לכיוון בר המזל של שנה החדשה (הכיוון משתנה מדי שנה).
כיוון שבקרב הבודהיסטים מיוחסות לפולי הסויה סגולות של מזל ויכולת לגרש שדים, נהוג לאכול שמונה פולים, מספר שנחשב למבורך, וכך מזמנים לחיים את המזל הטוב, הבריאות והאושר האצורים בהם.
5.2.19 ראש השנה וחג האביב הסיני
ראש השנה הסיני, המוכר בשם ראש שנת הירח וחג האביב, נחוג על-ידי סינים בכל רחבי העולם. כל שנה מיוצגת על-ידי בעל חיים מסימני המזלות הסינים. ב-2019 עוברים הסינים משנת הכלב לשנת החזיר. כהכנה לחג מצחצחים את הבתים ומעטרים אותם בקישוטי משי עם ברכות. לקראת החג עוטה סין כולה גווני אדום ומוארת בפנסי החג. קישוטים אדומים נמכרים בכל רחבי הערים ומעטרים גם את החנויות, המסעדות ובתי עסק רבים. תערוכת פנסים, ירידי מזון ותהלוכות מסורתיות נערכים ברחבי הארץ.
בימי החג המשפחות מתאחדות, לרוב בבתי ההורים בכפרים. בני המשפחה יושבים מול האח, כשהחלונות פתוחים בכדי לאפשר למזל הטוב להיכנס הבית, מחלקים מתנות, מבקרים במקדשים, מקיימים טקסים שבהם משלחים באופן סמלי את השנה החולפת ומקבלים את שנת הירח החדשה בברכה לבריאות, מזל רווחה ואושר. בראש השנה יש בסין שבעה ימי חופש, ולאחר ביקורי המשפחות מטיילים המקומיים באתרי תיירות רבים, עורכים קניות ונופשים.
בימי החג נהנים הסיניים ממאכלים מסורתיים, כגון פקין דאק, דגים המסמלים שפע וגיוזה הקרויה Jiaozi וממתקים.
5.2.19 Seollal( סאולאל) - ראש השנה הקוריאני
מהחגים המסורתיים החשובים בקוריאה הדרומית. החג המתקיים באותו היום של ראש השנה הסיני, נחוג במשך שלושה ימים, ובמהלך נוסעים לביקורים משפחתיים, ובתלבושות מסורתיות עורכים טקסים מסורתיים להנצחת אבותיה הקדומים של האומה ושל המשפחה, משחקים במשחקים עממיים ואוכלים מאכלים מסורתיים. כל בני המשפחה משתתפים בטקסים ובמשחקים. הילדים משתחווים במחוות כבוד בפני המבוגרים, מאחלים להם שנה טובה ומקבלים בתמורה אמרות חוכמה ודמי כיס בשקיקי משי מעוצבים.
מאכלי החג המסורתיים בראש השנה הקוריאני הם: Tteokguk (תאוקגוק) - מרק בקר עם ירקות, ביצים ופרוסות עוגת אורז. בקרב הקוריאנים מזוהה ראש השנה עם יום הולדת, ולמנת התאוקגוק מייחסים סגולה לאריכות ימים.
Galbi jjim (גלבי ג'ים) – צלעות בקר קצרות בבישול איטי ברוטב סויה, שמן שומשום, בצל ירוק, פלפל ועוד עד שהבשר מתרכך מאוד וסופג את טעמי הרוטב, ונחתכות לפרוסות קטנות.
Jeon (ג'און) או buchimgae(בוצ'ימגאה) – פנקייק מתובל, שקורעים עם צ'ופסטיקס במקום לחתוך עם סכין מתוך אמונה שכך הפנקייק יותר טעים. המנות מוגשות עם Namul (נאמול) – מנת ירקות בשלושה צבעים: ירוק, לבן וחום.