logo heb

מביאים את העולם אל המטבח שלך!

logo eng

אורז היה מאז ומתמיד מוצר צריכה בסיסי בארצות המזרח הרחוק. רבות נכתב על חשיבותם של גרגרי האורז, גם כאן אצלנו באתר. הפעם ברצוננו להרחיב על מבחר גדול של מוצרי מזון המופקים מהאורז ומקמח אורז, מלבד גרגרי האורז עצמם, ומהם מכינים שלל מאכלים טעימים. את מוצרי האורז ניתן להשיג אצלנו בחנויות מזרח ומערב.

קמח אורז

 קמח אורז מופק מאורז גולמי הנטחן לאבקה. קמח זה משמש להכנת אטריות אורז, בצק לדמפלינגס (דים סאם), עוגות, עוגיות, פנקייקים

COCONUT WATERערוצי חדשות מובילים בארה"ב, ובהם CNN מדווחים כי משקה מי קוקוס נחטף מהמדפים בימים אלה. חברות ייצור של משקה מי קוקוס מציינות כי בתחילת מרץ חלה עלייה של 50% בצריכת המשקה וכי קמעונאים מבקשים ללא הרף – "שלחו לנו כמה משקאות שיש לכם", באמזון עלו המכירות החל מהשבוע השני של החודש ב-60% ובוולמארט זינקו מכירות מי הקוקוס ב-200% לעומת אותה התקופה בשנה הקודמת. העלייה בצריכה החלה בחוף המערבי והואצה בשבועיים האחרונים באתרי המסחר אונליין.

ניסינו להבין מה הסיבה לזינוק בקניית מי קוקוס

מוצרים מומלצים וטיפים
של צוות חנויות מזרח ומערב

אתם מוזמנים להכיר את אנשי הצוות של חנויות מזרח ומערב, ולקבל את ההמלצות האישיות למוצרים שהם אוהבים במיוחד

ליאור מטלון - שותף ובעלים במזרח ומערב חנויות

ליאור מטלון,  בעלים שותף במזרח ומערב חנויות

 עובד במזרח ומערב משנת 1998. במשך שנים חי באוסטרליה, שם בישל דרך קבע בשעות הפנאי לחברים ולאורחים. על קו ישראל-אוסטרליה השתלבו ארצות המזרח הרחוק תמיד בדרכו, והוא לא פספס אף הזדמנות לטייל ברחבי אסיה. כשחזר לישראל הצטרף לשותפות בחנות מזרח ומערב, שהפכה עם השנים לרשת. ליאור עמוס בעבודה, אך כשהוא זוכה לימי חופש הוא מנצל אותם היטב לטיולים עם המשפחה ולעיסוק

יוני וליאתהחלטתם לבשל בבית אוכל אסיאתי ואפילו מצאתם מתכון טוב – מצוין. השלב הבא הוא קניית המוצרים לקראת הבישול.  אז,  איפה קונים – בסופר או בחנות מתמחה?

הכירו את יוני וליאת, שנערכו לקראת ארוחה עם חברים. הם כאן בשביל לעזור לכם להחליט איפה לקנות. לארוחה הם רצו להכין - עוף ברוטב שעועית שחורה ואטריות ביצים עם

בנטו היא מנת Take away יפנית מסורתית שמכינים בקופסה, לרוב בקופסה המחולקת לתאים.

בנטו מורכבת משילוב של פחמימות (אורז או נודלס וכדומה), חלבונים ( בשר, דגים או טופו) וירקות טריים או מבושלים, מוקפצים או קלויים.

בארוחת בנטו יש חשיבות גבוהה הן לנוחות האכילה הן לאסתטיקה של המנה - כל המרכיבים חתוכים לחלקים קטנים שיהיו נוחים לאכילה גם באמצעות צ'ופסטיקס. לילדים מכינים היפנים את הבנטו עם עיצובים משעשעים ואכילים, כמו : דמויות של חיות מאורז עם פנים המעוצבות מאצות נורי,  ביצה מחייכת ועוד דימויים

71086744למה להשתמש בווק ולא במחבת?

לכלי הקעור יש מספר יתרונות – פיזור אחיד של החום, שימוש מופחת בשמן לטיגון עמוק וודאות שהאוכל שמוקפץ נוחת חזרה לתוך הווק ולא מתפזר על כל משטח הגז. ווק טוב יהפוך את הבישול האסיאתי לקל ונוח יותר.

איזה ווק כדאי לקנות?
מכירים את הביטוי "מה שמשלמים מקבלים"?. זה אחד מהמקרים הבודדים שהאמרה אינה נכונה לגביהם. אין תחליף לווק ברזל מושחם. כל טבח אסיאתי מנוסה יסכים עם זה. הקפצה אמורה להיות מהירה, על להבה גדולה עם ווק שמוליך את החום ומפזר אותו באופן אחיד – ווק מברזל

חשוב מאוד להשחים את הווק לפני השימוש הראשוני. ההשחמה מסירה את שאריות השמן ששימרו את הווק מרגע שיצא מהמפעל ומונעת החלדה.

איך משחימים ווק?

שוטפים את הווק במים חמים עם כמות קטנה של סבון כלים וספוג כמו זה המשמש לניקוי מחבתות טפלון.אם יש צורך, מנקים את הצד החיצוני בלבד עם סקוץ´ חזק יותר. אל תשתמשו בו לניקוי הצד הפנימי.שוטפים את הסבון ומייבשים את הווק היטב.מניחים את הווק על להבה גדולה. במסעדות משתמשים השפים בלהבה עצומה. עם הלהבות שיש בכיריים ביתיות ההשחמה פשוט תימשך מעט יותר זמן.מטים את הווק

הבישול האסיאתי הוא תחום שאפשר להתנסות בו עם כמה מתכונים בסיסיים ומעט טיפים לבישול. מי שיש בביתו כמה מוצרי מזון אסיאתיים בסיסיים כבר יכול לאלתר ולהשתעשע בהכנת מאכלים ממאכלים שונים מבלי להיצמד להוראות המתכון. אך למי שמחליט להעמיק, להיכנס לעובי הקורה ולהתנסות בבישול אסיאתי מקצועי, כדאי מאוד להצטייד גם בכלי הבישול שמאפשרים להגיע לתוצאות הרצויות, ושבלעדיהם יש מנות שפשוט לא ניתן להכין.

להלן סקירה קצרה של כלי הבישול האסיאתיים עם הסברים קצרצרים, ממש על קצה

כבר הצטיידתם בווק ברזל, בחרתם את המתכונים למאכלים האהובים עליכם וקניתם את כל המצרכים הדרושים. איך ניגשים לבישול אסיאתי בדרך היעילה, הנוחה והקצרה ביותר?

הכנת המצרכים לפני שניגשים למלאכת הבישול

הכנת המצרכים מראש מונעת חיפושים מיותרים וסרבול במהלך הבישול. אם מכינים את כל המצרכים, הבישול יכול להיות מאוד מהיר ויעיל.
היו בטוחים שיש לכם הכול מוכן לפני שאתם מתחילים לבשל: הירקות קלופים, שטופים, מיובשים וחתוכים, הבשר חתוך ומושרה מספיק זמן במרינדה (אם אם ישנה מרינדה במתכון) והרטבים והתבלינים מוכנים

Noodles dish

נודלס - מוקפץ

האסוציאציה הראשונה שעולה מהמילה נודלס היא... נכון - מוקפץ. בין הנודלס המוכרות ביותר בארץ, המשמשות למנות מוקפצים, הן אטריות הביצים שלרוב עונות לכל הזמנת נודלס במסעדות אסיאתיות עממיות. מנה נוספת פופולרית בארץ היא המנה התאילנדית פד-תאי, שעשויה עם אטריות אורז רחבות.

בעקרון, את כל סוגי האטריות ניתן להקפיץ, אבל אטריות מסוגים שונים יכולות לשמש למאכלים רבים מעבר למנות מוקפצות למיניהן. אטריות אורז דקיקות, למשל, יכולות לשמש כציפוי פריך מופלא לשרימפס, מאטריות שעועית אפשר להכין

טרסות אורז

אורז הוא נושא שיכול למלא אנציקלופדיה שלמה ולפרנס לא מעט ספרי בישול: ההיסטוריה שלו, מסחר האורז והתפשטותו בעולם, הארגונים העוסקים בכל הנוגע לאורז, מחקרים שנעשו על אורז, אופן גידולו, עיבודו למאכל, המוצרים שניתן להפיק ממנו, סוגי האורז, דרכי הבישול השונות ומאכלי לאומים המבוססים על אורז. כאן נתמקד רק בהיבט האסיאתי של האורז, שהרי מזרח אסיה היא אדמת מולדתו של האורז בתחילת דרכו ומהווה עד היום את מרכז גידול האורז הגדול בעולם.

עובדות מעניינות על אורז

š בארצות שונות במזרח נחשב האורז למתת

curryכשאתם מתכננים לבשל קארי או להזמין מנת קארי במסעדה - למה אתם מתכוונים? קארי - הוא שם כולל לאין-ספור שילובים של תבלינים, צמחי תיבול וטעמים.

לקארי יש מקום של כבוד בתרבות האוכל במזרח הרחוק. ארצות אסיאתיות שונות מתהדרות בשלל סוגי קארי, ולכל אחד מהם - מרכיבים, ניחוחות וטעמים שונים ומגוונים.

לרוב מבשלים קארי בשילוב עם חלק קוקוס, הממתן את עוצמת התיבול של תערובת הקארי. רובנו מכירים את מנות הקארי עם נתחוני בשר או עוף על מצע אורז או נודלס, אך למעשה ניתן להשתמש בתערובות הקארי גם כתבלין לתבשילים

סוגי הטופו החדשים:

טופו Tau Kwa טרי במרקם קשה 220 גרם, 400 גרם ו-1.2 ק"ג

טופו Yakko (יאקו) טרי במרקם רך, בסגנון יפני מסורתי 300 גרם

טופו טרי דחוס 300 גרם

טופו משי טרי במרקם רך וחלק 300 גרם

סדרה חדשה של מוצרי טופו טרי Unicurd הגיעה לארץ. הטופו עשוי מחומרי גלם שנבחרו בקפידה, ממים טהורים, ומפולי סויה באיכות פרמיום, הגדלים בצורה מבוקרת, נקיים מחומרי הדברה וממזיקים, מלוקטים ידנית ואינם מהונדסים גנטית – NON GMO .

הטופו עובר תהליך פסטור ייחודי, המעניק לו חיי מדף ארוכים ללא חומרים

Chain Store East and West for Asian cooking

EastWest1-Stores-HaCarmel-Tel-aviv

EastWest1-Stores-HaCarmel-Tel-aviv

EastWest2-Stores-Sarona-Tel-aviv

EastWest2-Stores-Sarona-Tel-aviv

EastWest3-Haifa-Store

EastWest3-Haifa-Store

news sub